Miliardy nevinných obětí žalují!

Úplný ekologický holokaust! Milovníci přeměny produktů z ropy na pohyb, změňte své vražedné návyky! Krev (stejně jako chloupky, oči a v neposlední řadě i tělní tekutiny) mnoha živých tvorů máte na rukách! Tedy jestli se vyhýbáte automyčkám a raději o své plechové obludy pečujete ručně ;)

Bytostně se mě dotýká, pokud umírají mouchy. Vidím to jen velmi nerad. Pochopitelně nejsem naivní venkovská guma a vím, že sem tam se nějaký labilní jedinec po mouše ožene novinami nebo (pokud je to psychouš majetnější) i plastovou plácačkou. Překvapil mě ovšem výzkum soudruhů z Nizozemí, kteří pomocí kalkulačky a nadbytku volného času přes sjednocující rozměr registračních značek spočítali, že (považte!) jen v jejich státě zemře 3,3 miliardy kusů hmyzu na plechové tabulce s písmeny a čísly ročně. A protože (dle jejich nijak nedoloženého a tudíž pavědeckého názoru) je plocha vozidla, která může při jízdě nenulovou rychlostí směrem vpřed přijít do styku s broučky, mnohonásobně vyšší než je povrch jakékoliv dnešní vědě známé registrační značky, je prý počet obětí za měsíc roven 133 miliardám nevinných drobečků! To je jen těžko představitelná cifra a pokud neděláte do zimbabwských dluhopisů, asi se s takovým číslem nepotkáte ani při chronické nespavosti léčené počítáním oveček.

Osobně, pokud už musím někam autem, jedu nejvýše 5 kilometrů v hodině a snažím se mezi hmyzem kličkovat. Ono ani tak nejde o ty sviňské komáry, vážky, včely a jiné neužitečné parazity. Jde mi především o mouchy a jejich bezpečí. Bohulibou a vpravdě svatofrantiškovskou snahu mi ovšem často (čili furt) komplikují ostatní řidiči-vrazi, které můj styl jízdy bůhvíproč dráždí a uchylují se i k bezdůvodnému odborářskému násilí nebo zbabělému žalobníčkování, kdy se dožadují příjezdu policie nebo odchytové služby.

My, pravověrní darwinisté, máme přísně nesouhlasný pohled na genocidní vyvražďování masařek poněkud změkčený zdravou myšlénkou, že co se dá snadno zabít nebo se to neumí přizpůsobit okolnostem, má zmizet z genofondu (viz třeba slepá vývojová větev šavlozubého tygra, který vymřel na totální nedostatek šavlozubých myší na trhu potravin poté, co se se smutným výrazem v ozbrojené tváři odmítl přeorientovat na sojové boby). S výše uvedeným nezodpovědným přístupem automobilistů (často však i vysmátých cyklistů) k ochraně lesní, stepní a skládkové zvěře se tak můžeme s menšími či větími obtížemi dočasně smířit pouze díky vědomí, že v dalších generacích se prosadí mouchy s dobře vyvinutými ochrannými krunýři a velmi tvrdou hlavičkou. A to vám povídám, pak se to na silnicích a dálnicích otočí a umírat v bolestech budou motoristi! Po srážce s mouchou-projektilem ;)

Tedy jestli včas nevznikne nějaké směrnice Evropské unie, která přikáže členským státům vyřešit technické obtíže s tvarem, chutí a přitažlivostí registračních značek, případně je rovnou zakáže jako přírodě nebezpečné předměty.

Zdrojem inspirace mi byl okurkový článek na iDnes: Na silnicích umírají miliardy much důležitých pro potravinový řetězec ;)

~ od protiva on 13/07/2011.

4 komentáře to “Miliardy nevinných obětí žalují!”

  1. Mámo, na to by měl bějt nějakej paragraf!

  2. :))) A já si skoro vyčítal, že jsem dneska přejel jednoho (!) vrabce.

  3. Ehm, a víte, co proletí hlavou mouše taranem přistávající na čelním skle? (prdelka)

Napsat komentář